Astma/Allergieën

Vloerbedekkingen kunnen we onderverdelen in verschillende categorieën. Namelijk de harde vloerbedekkingen zoals o.a. laminaat, parket, vinyls, marmoleum en PVC en de zachte vloerbedekkingen als tapijt, tapijttegels en karpetten. De harde vloerbedekkingen hebben een makkelijk onderhoud en zien er natuurlijk uit.

Maar wist U dat wanneer men kiest voor tapijt, we;

 1. Een gezonder binnenklimaat hebben
  Omdat we gemiddeld meer dan 90% van onze tijd binnen (in huis, op het werk, etc.) doorbrengen, is een gezond binnenklimaat van groot belang. Tapijt maakt uw woning comfortabeler, rustiger, warmer en veiliger. Al deze eigenschappen dragen bij aan een gezonder en rustgevend binnenklimaat
 2. Reductie van fijnstof in de lucht
  De kwaliteit van de lucht is voor een groot deel afhankelijk van de grootte en hoeveelheid fijnstofdeeltjes die in de lucht rondzweven. Terwijl er voor buitenlucht (bijv. in stedelijke omgevingen) een grenswaarde eis voor de maximale hoeveelheid fijnstof in de lucht, is er geen voorschrift voor binnenlucht. Dit terwijl de kwaliteit van de lucht in vele woningen slechter is dan de internationale voorschriften eisen voor de buitenlucht. Onderzoek van het Duitse Astmafonds (DAAB)* heeft aangetoond dat de hoeveelheid fijnstof in de lucht aanzienlijk minder is als er, in plaats van een harde vloer, tapijt wordt geïnstalleerd.
 3. Merkbare vermindering van astma- en allergieklachten
  Fijnstof is de verzamelnaam voor zeer kleine stofdeeltjes. Hoe kleiner de deeltjes, hoe schadelijker het effect op de gezondheid, omdat men deze deeltjes makkelijker inademt. Deze kunnen via de luchtwegen direct in de longen terecht komen. De kleinste deeltjes kunnen zelfs via de longen doordringen in de bloedvaten en zo in de vitale organen terechtkomen. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Op korte termijn kunnen ademhalingsproblemen of astmatische klachten ontstaan, bij langdurige blootstelling neemt de kans op hart- en vaatziekten toe.
  Onderzoek van de DAAB heeft aangetoond dat de fijnstofbelasting in de binnenlucht door tapijt wordt gereduceerd.
 4. Verbeterde akoestiek
  Geluid kan een negatieve invloed hebben op het welzijn en de gezondheid van de mens. Van alle geluiden in huis wordt het geluid via de vloer gezien als het meest hinderlijk. Tapijt absorbeert meer geluid dan welke harde vloerbedekking ook. De weerkaatsingsduur is half zo lang als die van een harde vloerbedekking, wat resulteert in een prettige omgeving om rustig gesprekken te kunnen voeren. Bij gebruik van tapijt wordt het contactgeluid met 25 tot 34 dB verminderd in vergelijking met slechts 1 tot 6 dB bij gebruik van laminaat.
 5. Lagere energiekosten
  Via de vloer gaat een aanzienlijke hoeveelheid warmte verloren. Tapijt gaat dit tegen door de isolerende werking. Deze isolerende werking van tapijt kan wel tien keer zo groot zijn als van harde vloeren, afhankelijk van de poolhoogte en het garensoort van het tapijt. In de winter kunt u met tapijt besparen op de energiekosten, in vergelijking met de gemiddelde harde ondergrond. De kamertemperatuur kan worden verlaagd terwijl tegelijkertijd de energierekening lager wordt, zonder concessies te hoeven doen aan comfort.
 6. Hogere veiligheid; minder letsel
  In vergelijking met andere vloerbedekkingen glijden mensen minder uit op tapijt, daarnaast lopen mensen bij gebruik van tapijt ook het minste risico dat zij een fractuur oplopen. Harde oppervlakken geven ook minder mee, waardoor het risico op letsel groter is.

( bron DESSO)

SilverCare

Last van o.a. tranende ogen?? Benauwdheid??

Dan is Tapijt een gezonde keuze!!!!

Alles over Silvercare®

Silvercare® biedt een natuurlijke bescherming tegen bacteriën en huisstofmijt. Een consument kan nu zelf iets doen om te zorgen voor een gezonde, comfortabele leefomgeving en een goede hygiëne in huis. De Silvercare® behandeling voorziet de tapijtvezels van een extra duurzame en beschermende laag die bacteriën, huisstofmijt en nare luchtjes bestrijd. Hiermee wordt de kans op prikkels sterk verkleind. Adem gerust!
Tapijt met antibacteriële eigenschappen is te herkennen aan het Silvercare® logo.

Wat is Silvercare®?
Silvercare® is een langdurige beschermingslaag op basis van zilverionen die diep in de tapijtvezels dringen en die de vezels omhullen met een beschermingslaag die de gehele levensduur van het tapijt meegaat. Als het tapijt eenmaal gelegd is zorgt de luchtvochtigheid van de ruimte ervoor dat de zilverionen langzaam vrijkomen en op natuurlijke wijze bacteriën, huisstofmijten en nare luchtjes bestrijden.

De feiten
– Silvercare® is natuurlijk, veilig en effectief.
– Silvercare® dood bacteriën, de voedingsbron van huisstofmijten.
– Silvercare® neutraliseert onaangename luchtjes.
– Silvercare® is niet giftig.
– Silvercare® is hypoallergeen.
– Silvercare® blijft lange tijd werkzaam.

Bewezen antibacteriële werking.
Testen uitgevoerd door een vooraanstaand laboratorium hebben de antibacteriële werking van Silvercare® aangetoond. Het is veilig, natuurlijk en niet giftig. De moleculen die toegepast worden bij Silvercare®, worden zelfs gebruikt in de cosmetische en lichaamsverzorgingsindustrie. De internationale ruimtevaartsorganisatie Nasa past zilver toe om water te zuiveren aan boord van de spaceshuttles en ook luchtvaartmaatschappijen gebruiken het om de veiligheid van hun passagiers te waarborgen.

Achtergrondinformatie
Zilver wordt al sinds jaar en dag gebruikt om een scala aan infecties te bestrijden. In het jaar 1500 voor Christus ontdekten zeevarende Phoeniciers dat ze hun drinkwater zuiver konden houden door het simpelweg in zilveren kruiken te bewaren. Later gebruikten de Romeinen en Grieken zilver om water en voedsel te desinfecteren en de zeevaarders deden zilveren munten in water en wijn om te conserveren. Tijdens de eerste wereldoorlog gebruikten artsen zilver om infecties te behandelen. Heden ten dage worden zilvermoleculen onder andere gebruikt in verbanden, desinfectiemiddelen, deodorants en gezichtsreinigers, bij de bescherming van brandwonden, in airconditioners en koelkasten en met de komst van Silvercare® dus ook in tapijt.

Bijna 30% van de bevolking heeft last van verkoudheidsverschijnselen veroorzaakt door een allergie, terwijl dit in 1968 maar 3.8% was. De belangrijkste oorzaak hiervan is onze huidige levenswijze: nieuwe allergenen (zoals exotische planten en fruit), langdurig verblijven in ruimtes die niet gelucht worden, uitlaatgassen, passief roken, stress, vitaminegebrek en overgewicht zijn allemaal factoren die dit in de hand werken. Aangezien we gemiddeld 70% van onze tijd binnenshuis doorbrengen, zou het verbeteren van het binnenklimaat een prioriteit van iedereen moeten zijn die met allergiën te maken heeft.

Silvercare® tapijt heeft bewezen antibacteriele eigenschappen en bestrijd huisstofmijt en luchtjes die prikkels kunnen veroorzaken. Bovendien zorgt het filterend effect van tapijt ervoor dat stof vastgehouden wordt. Hierdoor komt het niet in de lucht terecht en kan het dus niet ingeademd worden. We weten eveneens dat het reinigen van een harde vloer met water de luchtvochtigheid verhoogt, wat de vorming van schimmel en dus allergenen in de hand werkt. Tapijt kan een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van de lucht in huis.

Silvercare® is effectief tijdens de gehele levensduur van het tapijt, mits  het tapijt regelmatig onderhouden wordt. De beste methode voor het onderhouden van Silvercare® tapijt is regelmatig stofzuigen met en stofzuiger met HEPA-filter (High Efficiency Particulate Air Filter), die in een keer zuigen minsters 99.97% van de deeltjes opzuigt met een diameter van 0.3 µm of groter. Een stofzuiger met een roterende borstel geeft door de mechanische werking optimaal resultaat. We adviseren tevens om één keer per dag de kamers te luchten. Dit verbetert de kwaliteit van de lucht aanzienlijk.

Alle tapijtsoorten uit de Silvercare® collectie zijn voorzien van het GUT label. Het GUT houdt zich bezig met milieu- en gezondheidsaspecten rondom tapijt en de gebruiksvriendelijkheid van het product gedurende de hele levensloop van tapijtm van productie tot leggen, van gebruik tot recycling. Het GUT label is een garantie voor de consument dat voor al deze zaken aan hoge Europese eisen wordt voldaan.