Raambekleding;

In de afdeling Raambekleding van deze pagina vindt u alles wat te maken heeft met het bekleden van uw ramen.

Gordijnen zijn de sfeermakers in uw interieur. Ze geven een behaaglijke warmte en huiselijkheid. Gordijnen hebben een isolerende werking, filteren het licht en voorkomen inkijk en creëren privacy. Maar ook de akoestiek wordt positief beïnvloed door het hangen van gordijnen.

Van groot belang is de juiste keuze in kleur.  `t Binnenhuys levert o.a. kamerhoge stoffen en verschillende breedte stoffen. Kamerhoge stoffen hangen zonder naden voor uw raam. Hierdoor vormt het gordijn een geheel. Het is ook vaak voordeliger dan breedtestoffen, want de stof wordt per strekkende meter verkocht. Een niet kamerhoog gordijn is standaard 140 cm breed. Een kamerhoog gordijn is in verschillende hoogtes leverbaar.  Bovendien is er geen patroonverlies.

Over het algemeen zijn vitrage`s en In Betweens op kamerhoog verkrijgbaar.  Dit wil zeggen dat de breedte oneindig is. `t Binnenhuys heeft voor elk type raam een passend gordijn. Er is een ruime keuze in stoffen of dessins die precies bij uw stijl van wonen passen.

Overgordijn stoffen zijn een perfecte omlijsting van uw persoonlijke woonstijl. De isolerende werking van gordijnen wordt vaak onderschat. Afhankelijk van het materiaal, hebben gordijnen de functie van lichtfilter of lichtblokkade en kan de akoestiek van een vertrek positief beïnvloed worden.
De ruime collectie van `t Binnenhuys zorgt ervoor dat er naar hartenlust kan worden gecombineerd. De kleuren, dessins en structuren kunnen perfect op elkaar afgestemd worden. De combinatiemogelijkheden zijn groot, dat er uiteindelijk een unieke samenstelling ontstaat. Samen met het vakkundige advies van onze stylistes komt u tot een uniek interieurontwerp waarbij uw wensen centraal staan. Eén van de redenen om gordijnen te hangen is het voorkomen van inkijk op een zo decoratief mogelijke wijze. Bij `t Binnenhuys vindt u onder andere een gordijncollectie met de meest bekende merken. Het betreft een eenvoudige tot zeer exclusieve collectie met rijke, stijlvolle stoffen. Wij streven naar perfectie met hoogstaande kwaliteiten.

Vitrage is heeft een functionele decoratie van eigenschap die tegenwoordig door de enorme keuzemogelijkheden in dessins en materiaalsoorten verrassende decoratieve mogelijkheden biedt. De transparante stoffen zijn uitermate geschikt voor een intieme sfeer. De lichtinval wordt bepaald door de transparantie van de stof. Bij deze stoffen kan er door het materiaal heen gekeken worden. Lichtdoorlatende stoffen laten nog wel licht door, maar zijn zichtdicht.
Wij  bieden u dan ook een ruime collectie aan raamdecoraties: vitrage, Inbetweens, ausbrenner, paneelgordijnen en shades. In de meeste gevallen is de stof kamerhoog te krijgen, zodat u geen naden in het gordijn krijgt. Vitrage kan op verschillende manieren worden opgehangen, b.v. aan een roede( geplooid als gordijn of met inslagringen), een staaldraad of een gordijnrails.

In Betweens zijn gordijnstoffen welke tussen gordijn en vitrage inzitten. Ze zijn minder transparant dan de traditionele vitrage en hangen vaak ook mooier dan vitrage. Ook In Betweens zijn te confectioneren met verschillende plooien en kunnen op verschillende manieren gehangen worden aan b.v. een roede( geplooid als gordijn of met inslagringen), een staaldraad of een gordijnrails.

In Betweens zijn open genoeg om nog naar buiten te kunnen kijken, maar naar binnen kijken kan bij de meeste stoffen niet. ( let wel: je kan altijd van donker naar licht kijken). In in-betweens zit onderling nog veel verschil in doorzichtigheid. Dit zijn prachtige stoffen om onder andere vouwgordijnen te laten confectioneren.

Wanneer u meer wilt weten of een in-betweens die u mooi vindt echt past bij uw woonwens, kom eens langs en laat U verrassen door de vele mogelijkheden en keus.

Verduistering gordijnen ofwel Black-Out gordijnen worden vrijwel gebruikt in slaap- en kinderkamers. Deze gordijnstof draagt bij aan het creëren van een perfecte slaap op elk moment van de dag en isoleert tegen de warmte en kou. Verduisteringsgordijnen zijn gemaakt van een zeer innovatieve stof bestaand uit een drie lagen structuur met een hoge lichtdichtheid. Ideaal voor mensen die werken in een ploegendienst en overdag rust nodig hebben, of voor kinderen die nog niet sterk ontwikkeld zijn en een goede slaapcyclus nodig hebben, zakelijke reizigers die lijden aan een Jetlag, maar vooral bespaart het `s winters aan energie.

Verduistering gordijnstoffen zijn er in vele kleuren en uitvoeringen en kunnen worden geconfectioneerd als gewoon gordijn, maar ook vast aan het gordijn als voering.

Vraag naar de mogelijkheden bij ons in de winkel.