.

Cetabever beitsen beschermt het hout tegen vuil en krassen. De binnenbeitsen geven het hout een warme en natuurlijke sfeer. De schoonheid van het hout en de natuurlijke karakter blijft hiermee bewaard. De interieur- en vloerbeitsen voor binnen zijn watergedragen (acryl) en uitstekend reinigbaar, goed kras en stootvast.

Cetabever buitenbeitsen zijn dekkend. Dit houdt in dat de houtnerf niet zichtbaar blijft. Deze beitsen hebben een uitstekende hechting, is vochtregulerend en geeft een duurzame bescherming.

De Meesterbeits UV gebruikt U o.a. voor deuren, kozijnen, daklijsten en raamluiken. De Cetabeverbeits wordt gebruikt voor het beschermen van hout zoals schuttingen, vlonders, tuin meubilair en dergelijke.

Cetabever beitsen kunnen in elke kleur voor U gemengd worden.

Met Beitsenkun je  een transparante of dekkende laag aan om vezels van b.v. hout een mooi uiterlijk te geven. In tegenstelling tot lakken en vernis dringt beits gedeeltelijk in het hout. Beitsen die voor buiten geschikt zijn hebben meestal een vochtregulerende werking en bieden vaak een UV-bescherming. Ook zijn er beitsen die alleen maar een kleurverschil maar geen bescherming geven. Er zijn beitssoorten op water-, olie- en alcoholbasis. Bij transparante beitsen wordt gebruikgemaakt van verschillende kleuren om de suggestie van verschillende houtsoorten te geven.

Alle houtsoorten kunnen voorzien worden van een beitslaag. Houtsoorten van naaldbomen in tegenstelling tot houtsoorten van loofbomen kunnen een hars afgeven. Dit kan met verwerking van een beits min of meer een probleem zijn. Advies is dan ook dat het hout wel op een juiste manier moet worden voorbewerkt, stof- en vetvrij te maken, goed glad te schuren om een goed eindresultaat te verkrijgen.