Wanneer U een vloer wilt hebben welke comfortabel, duurzaam en gemakkelijk in onderhoud is, dan is Marmoleum een geschikte keus.

Voor de fabricage van Marmoleum worden lijnolie van speciaal gekweekt vlas uit Canada, houtmeel van Europese bomen, hars getapt van Portugese pijnbomen, jute uit India en Bangladesh en zeer fijngemalen kalksteen gebruikt. Kortom natuurlijke grondstoffen die tijdens een milieuvriendelijk procedé worden verwerkt tot mooie Marmoleum vloeren. Tijdens de laatste fase van het productieproces kan op het marmoleum een geelachtige waas, de zogenaamde droogkamerfilm ontstaan. Vooral zichtbaar bij lichte kleuren. De blootstelling aan zonlicht zorgt er voor, dat de vloer zijn originele kleur aanneemt. Hoe lang dit proces gaat duren hangt af van de intensiteit van het zonlicht.

Voordat Marmoleum kan geïnstalleerd worden, is een vlakke ondervloer nodig. Meestal moet deze eerst geëgaliseerd worden. Forbo biedt daartoe een eenvoudig Quick-Fit MDF-ondervloersysteem aan, waarbij plaatnaden niet zichtbaar zijn.
Deze ondervloer systeem bestaat uit drie delen. Te weten; 1. een foam onderlaag van 4mm welke ook als dampremmende folie gebruikt kan worden. 2. een MDF plaat van 3mm gelegd op het foam 3. met daarop  gefixeerd een MDF plaat van 4mm. Deze ondervloer is ideaal voor woningen met een houten vloer maar kan ook op betonnen vloeren gelegd worden.

Een Marmoleum-vloer biedt volop decoratieve mogelijkheden. Door het grote kleuraanbod en de vele toepassingsvormen kunnen de mooiste en meest individualistische resultaten ontstaan.
Marmoleum blijft er jaar na jaar goed uitzien en dit is ondermeer te danken aan de nieuwe beschermlaag Topshield die Forbo ontwikkelde, met het oog op een nog hoger gebruikscomfort. Topshield is een op water gebaseerde afwerking die een perfect uiterlijk garandeert en blijft garanderen. De toplaag zorgt ervoor dat het onderhoud aanzienlijk wordt vereenvoudigd en dat strepen, vuil en slijtage weinig kans meer krijgen.
Marmoleum is duurzaam en kleurecht en dient wel op de juiste manier onderhouden te worden. U houdt de vloer stofvrij met een stofwisser en verwijdert vlekken met een neutraal reinigingsmiddel met een vochtige doek. Het beste resultaat bereikt u met Monel: het product dat zorgt voor reiniging en onderhoud in 1 bewerking.